Appartement te Amsterdam

  • Home
  • /
  • Appartement te Amsterdam

Eiken patroonvloer Appartement Amsterdam

Een prachtige eiken patroonvloer, maar niet zoals u gewend bent. Deze Chapel Parket vloer is uitgevoerd als Hongaarse Punt, een patroon wat u hedendaags niet veel meer ziet. Desalniettemin is het een prachtige manier van hoe een vloer gelegd kan worden. Deze vloer is in de lengte van het appartement in Amsterdam, met de zon mee, gelegd. Dit alles om de lengte van het appartement te benadrukken en te accentueren. Door de vloer in het gehele appartement te leggen is er eenheid en rust gecreëerd. Met een formaat van 14,5 cm breed en 58 cm lang heb je een mooie, grote plank om een grote ruimte te vullen. Door de dikte (15 mm in totaal, toplaag van 4 mm )  is de plank ook nog een aantal keer te schuren, wat de levensduur van de vloer alleen maar ten goede komt!

Vloerverwarming en -koeling

Deze dikte is ook van belang voor de vloerverwarming, welke onder de eiken vloer ligt.  Door niet een te dikke plank te gebruiken is deze eiken parketvloer uitermate geschikt voor vloerverwarming en zelfs -koeling! De houten vloer is geplaatst op een anhydriet draagvloer. Deze moet voor het werk eerst open geschuurd worden. Met het gebruik van een primer is de vloer volverlijmd op de draagvloer en dus heel goed geschikt voor vloerverwarming en -koeling.

Afwerking eiken patroonvloer

Naast het feit dat het patroon niet vaak voorkomt, is ook de afwerking van de vloer niet iets wat elke eiken vloer heeft. De eiken parketvloer is onbehandeld gelegd en hierna eerst met de Nordic White Pre-color behandeld. Dit houdt in dat er alleen een kleur wordt toegevoegd aan de vloer. Dit zorgt ervoor dat de kleur die de vloer heeft, in dit geval wit, nog intenser wordt. In combinatie met de witte Monocoat 2 componenten kleurolie (Super White) krijgt deze vloer een extreem witte uitstraling. Dit alles zonder de uitstraling van een parketvloer te verliezen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?  Kom langs in onze showroom of maak een afspraak!