Bamboe

bamboe vloer
vloer van bamboe
bamboe vloeren

Bamboe vloer

Een bamboe vloer is een zeer interessant alternatief voor een houten vloer. Bamboe is geen boom, maar een “grassoort” die verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen kan een bamboe tot 50 cm per dag groeien. Een bamboe parket vloer is een duurzame en ecologische keuze en, niet onbelangrijk, gewoon erg mooi! Door het basismateriaal op verschillende manieren te verwerken ontstaat een breed aanbod van producten waardoor een bamboe vloer in verschillende stijlen, afwerkingen en kleuren verkrijgbaar is. De kleur van het bamboe varieert van heel licht tot donker. De warme karamelkleur ontstaat door verhitting van het materiaal. Voor de randafwerking van de bamboe vloeren hebben we bijpassende bamboe plinten en afwerklijsten.

Waar wordt bamboe voor gebruikt?

Bamboe wordt niet alleen gebruikt voor een bamboe vloer. Dit materiaalsoort wordt ook voor het volgende gebruikt:

  • Massieve delen die volledig uit bamboe bestaan
  • Lamelparket met een bamboe slijtlaag welke is verlijmd op een zachthouten dragen
  • Duoplanken – hierbij wordt de bamboe slijtlaag op een Multiplexdrager verlijmd
  • Tapisparket
  • Hoogkant
  • Fineerparket

FSC gecertificeerde bamboe

FSC staat voor “Forrest Stewarship Council”. De Forest Stewardship Council is een onafhankelijke, non-profit organisatie die verantwoord beheer van bossen over de hele wereld bevordert. Wij kunnen u FSC-gecertificeerde bamboe aanbieden.

Bamboe vloeren in diverse varianten

Wilt u onze vloeren komen bekijken? Maak dan een afspraak en kom langs in onze showroom! Als u een afspraak maakt weet u zeker dat één van onze adviseurs tijd heeft voor u. Natuurlijk mag u ook altijd langskomen zonder afspraak.

Meer informatie over bamboe vloer