Di-Legno

di legno parketvloer
parketvloer di legno
eiken houten vloer di legno
Di Legno Original
gecertificeerde Europese eik
europese houten vloer
houten vloer europees eiken
Traprenovatie Di Legno
di legno traprenovatie

Di Legno – Exclusief dealer Van Manen Parket

Wij zijn bij VAN MANEN PARKET trots om één van de vooraanstaande dealers in Nederland van het merk  © Di Legno te zijn. Graag leggen wij uit waarom deze vloeren zo uniek en gewild zijn.

Di Legno is o.a. met de top vloeren uit de  ‘Di Legno Original’ reeks de specialist in eiken vloeren met een gerijpte uitstraling van edel, doorleefd en vele jaren oud  parket waar uitsluitend de beste kwaliteit Frans eikenhout voor gebruikt wordt, gewonnen uit duurzaam beheerde bossen.

Dit prachtige product – gecombineerd met vakmanschap in het pionieren en patineren – biedt u een wereld van de meest unieke vloeren.

Di Legno – Kwaliteit

Investeert u in Di Legno; dan investeert u in levenslang genot. Alle massieve en meerlagige parketvloeren uit het veelzijdig en hoogwaardig gamma hebben een natuurlijke look en stralen karakter en elegantie uit.

Di Legno biedt totaaloplossingen, volledig afgestemd op uw wensen. Naast verouderde parketvloeren, vindt u bij in het assortiment ook o.a. trappen, wand- en deurbekleding, enz.
Het gaat hier om maatwerk dat niet alleen optisch aansluit op uw vloer, maar waarvoor ook de technische vereisten in acht worden genomen.

Made in Belgium

Di Legno gebruikt uitsluitend gecertificeerde Europese eik uit gecontroleerde bossen voor de productie van parketvloeren. Daarnaast krijgt u ook garanties voor kwaliteit en techniek van het natuurlijk productieproces. Di Legno kiest voor lange-termijn partners , zowel bij de houtaankoop als bij de verkoop van de afgewerkte parketvloer. Enkel op die manier kan een controle van boom tot vloer gegarandeerd worden.

Hierna volgt een greep uit de parameters die bij elke vloer worden gecontroleerd:

  • Controle van het zagen, de selectie en het droogproces van het hout door rechtstreekse contacten met de zagerijen met toegang tot hun productie en de bossen waar het hout gekapt wordt.
  • Controle van de lijmtechnieken en stabiliteit van de planken.
  • Controle van houtvochtwaarden bij aankoop, verwerking, stockage en levering door metingen bij de zagerij, de schaverij en tijdens elke productiefase in onze fabriek. Alle metingen worden geregistreerd en bewaard.
  • Controle van de kleur door kleurmetingen die eveneens worden geregistreerd.
  • Controle van de tand-groef verbinding voor een technisch perfecte pasvorm ondanks het verouderde oppervlak. Dagelijks worden hiervan monsters genomen ter controle.
  • Controle van beits- en oliewerk o.b.v. referentiestalen.
  • Voor verpakking gebeurt een laatste visuele controle van sortering en kleur. Vochtwaarden, lengteverhoudingen en hoeveelheden worden gemeten en resultaten worden per vloer meegegeven.

Het resultaat? Een voor minstens 50 % handgemaakte, authentieke vloer die specifiek per klant geproduceerd wordt. Geen courant massaproduct, maar uniek maatwerk!

Kom langs in onze showroom en voel en ervaar zelf de kwaliteit van deze prachtige eiken vloer. Maak een afspraak met een afspraak met één van onze adviseurs om er zeker van te zijn dat onze adviseur tijd heeft voor u.  Natuurlijk mag u ook altijd langskomen zonder afspraak.

Meer informatie over Di Legno