Bamboe

bamboe vloer sfeer
bamboe vloeren
bamboe vloer eiken

Bamboe vloer

Een bamboe vloer is een zeer interessant alternatief voor een houten vloer. Bamboe is geen boom, maar een “grassoort” die verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen kan een bamboe tot 50 cm per dag groeien. Een bamboe parket vloer is een duurzame en ecologische keuze en, niet onbelangrijk, gewoon erg mooi! Door het basismateriaal op verschillende manieren te verwerken ontstaat een breed aanbod van producten waardoor een bamboe vloer in verschillende stijlen, afwerkingen en kleuren verkrijgbaar is. De kleur van het bamboe varieert van heel licht tot donker. De warme karamelkleur ontstaat door verhitting van het materiaal. Voor de randafwerking van de bamboe vloeren hebben we bijpassende bamboe plinten en afwerklijsten.

Waar wordt bamboe voor gebruikt?

Bamboe wordt niet alleen gebruikt voor een bamboe vloer. Dit materiaalsoort wordt ook voor het volgende gebruikt:

  • Massieve delen die volledig uit bamboe bestaan
  • Lamelparket met een bamboe slijtlaag welke is verlijmd op een zachthouten dragen
  • Duoplanken – hierbij wordt de bamboe slijtlaag op een Multiplexdrager verlijmd
  • Tapisparket
  • Hoogkant
  • Fineerparket

FSC

FSC staat voor “Forrest Stewarship Council”. De Forest Stewardship Council is een onafhankelijke, non-profit organisatie die verantwoord beheer van bossen over de hele wereld bevordert. Wij kunnen u FSC-gecertificeerde bamboe aanbieden.

Wilt een prijsindicatie ontvangen voor een bamboe vloer?

Vul het formulier in aan de rechterkant van deze pagina en we sturen u, op werkdagen, binnen 24 uur een prijsopgave toe!

 

Meer informatie over bamboe vloer