Houten vloer

Onze houten vloeren

Elke houten vloer is uniek

Een houten vloer is gemaakt van natuurlijk materiaal wat een warme uitstraling met zich mee brengt. Geen enkele houten vloer is hetzelfde, de structuur, de houtsoort, de afwerking, elke vloer brengt zijn eigen karakter mee. Een houten parketvloer gaat lang mee wanneer ze goed onderhouden worden. De meeste houten vloeren zijn geschikt om op vloerverwarming te leggen. Het is daarbij van belang dat de houten vloer op de juiste manier gelegd wordt.

Assortiment houten vloeren

Welke vloer past bij u thuis of in uw bedrijfsruimte. Bij Van Manen Parket hebben we een groot aanbod in houten vloeren, van een dekkend wit of zwarte vloer tot en traditionele kleur. Van eiken houten planken tot visgraat en Hongaarse punt. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze voor een exclusieve houten vloer. Bekijk onze hele collectie houten vloeren.

Huiscollectie houten vloeren

Onze huiscollectie houten vloeren bestaan uit Europese eiken houten planken. Deze prachtige houten eiken planken kunnen wij u tegen een scherpe prijs aanbieden. De eiken planken zijn, mits verlijmd, zeer goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming en – koeling, zelf als hoofdverwarming.

Di Legno eiken houten vloer

Van Manen Parket is trots om één van de vooraanstaande dealers in Nederland te zijn van het merk Di Legno. Di Legno is specialist in eiken houten vloeren met een gerijpte uitstraling van edel, doorleefd en vele jaren oud parket waar uitsluitend de beste kwaliteit Frans eikenhout voor gebruikt wordt. Deze eiken houten vloeren zijn gemaakt van gewonnen hout uit duurzaam beheerde bossen.

Chapel / Avance eiken vloer

De eiken parketvloeren van Chapel zijn onderscheidend door het geschaafde oppervlakte. Elke vloer uit de Chapel Avance serie wordt met de hand gemaakt. Het assortiment Chapel Avance vloeren bestaat uit 10 verschillende collecties. De parketvloeren worden gemaakt van beste kwaliteit Europees Eiken, zodat u gegarandeerd bent van een goede kwaliteit vloer.

Bergland parket vloer

Onze bergland parket vloeren zijn één van onze topproducten uit ons assortiment. De vloeren zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit uit Oostenrijk en hebben unieke eigenschappen. Bergland Parket is uniek in vele opzichten en dat alles tegen een zeer redelijke prijs.

Traditioneel parket (Tapis)

Onze traditionele parketvloer, ook wel Tapis genoemd, wordt al meer dan een eeuw toegepast. Deze parketvloer bestaat uit een tussenvloer van eiken, multiplex of eerste kwaliteit spaanplaat en daarop een gelijmde en genagelde massief houten bovenlaag. Het voordeel van deze vloer is onder andere: werkt nauwelijks, kan zonder plinten gelegd worden, minimaal loopgeluid, enorme keuze uit houtsoorten en patronen en de vloer heeft een zeer lange levensduur.

Bamboe parket

Een bamboe parketvloer is een duurzame en ecologische keuze, en niet onbelangrijk, erg mooi! Een bamboe vloer is een zeer interessant alternatief voor een houten vloer. Bamboe is geen hout van een boom maar een grassoort die verhout en razendsnel groeit. Bamboe vloer is in verschillende stijlen, afwerkingen en kleuren verkrijgbaar. Wij kunnen u FSC-gecertificeerde bamboe aanbieden. FSC staat voor ‘Forrest Stewarship Council’. Deze Forest Stewardship Council is een onafhankelijke, non-profit organisatie die verantwoord beheer van bossen over de hele wereld bevordert.

Kurkvloer

Een kurkvloer is geen parketvloer, maar het materiaal is wel afkomstig van een boom. Kurk wordt namelijk gemaakt van de schors van de kurkeik. Kurkvloeren zijn in vele uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar. De voordelen van een kurkvloer is dat het stil is, warm aanvoelt, minder snel beschadigd en gemakkelijk zelf te plaatsen.

Binnen bovenstaande collecties kunnen wij een passende vloer laten creëren. Wij stemmen alles op uw wens af. Wilt u de vloer namelijk liever net iets breder dan u gezien heeft, of juist wat smaller? Geen probleem, dit kunnen wij realiseren!

Wij helpen u graag bij het vinden en samenstellen van een houten vloer. Kom langs in onze showroom en kom ons hele assortiment bekijken. Een houten vloer moet je namelijk voelen!

 

Ik wil graag Houten vloeren komen bezichtigen!

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Veelgestelde vragen Houten vloer
 • Welke soorten houten vloeren zijn er?

  Er zijn diverse soorten houten vloeren. Er is bijvoorbeeld keuze uit verschillende houtsoorten; eiken, essen, afzelia, noten, peren etc. Daarnaast heb je keuze uit opbouw van de vloer. Massief, duoplank, lamelparket en tapis. Kortom, er is keuze genoeg!

 • Wat kosten houten vloeren?

  Het is lastig om zo een bedrag te noteren. Afhankelijk van de wens van de klant en de situatie van de woning, kunnen de prijzen enorm uiteen lopen. Grof gezegd ligt onze goedkoopste houten vloer op €59,95 per m2 en dit kan oplopen tot zeker een €200,- per m2.

  Wil je een eikenhoutenvloer uit voorraad, dan zit je op een lager tarief. Wil je de plank wat breder hebben, moet de vloer gerookt worden of wellicht verouderd worden, dan kom je op hogere prijzen uit.

 • Welke houten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

  De meeste vloeren die wij hebben zijn geschikt voor vloerverwarming. Een duoplank is bijvoorbeeld opgebouwd uit een berken mulitplex, waardoor de plank veel stabieler is dan een massieve houten vloer. De vloeren van Bergland Parket zijn ook zeer geschikt voor vloerverwarming. Deze vloeren zijn opgebouwd uit 3 lagen massief hout. Door dit kruislings verlijmen van hetzelfde hout, heb je een zeer stabiele vloer.

 • Wanneer zet een houten vloer uit?

  Vloeren die niet tegen vloerverwarming kunnen zijn massieve vloeren. Massieve vloeren bestaan uit 1 deel van hetzelfde hout en heeft dus niks wat de werking tegen kan gaan. Massieve vloeren kunnen hierdoor gaan werken. Daarnaast kunnen houten vloeren in de zomer wat gaan uitzetten en in de winter wat gaan krimpen. Dit heeft te maken met de luchtvochtigheid in deze seizoenen. Houdt daarom de luchtvochtigheid goed in de gaten. Deze hoort tussen de 50% en 70% te zitten.