Kurkvloer

kurkvloer
kurkvloeren kopen
kurk vloer kopen

Kurkvloer Van Manen Parket

Hoewel een kurkvloer eigenlijk geen parketvloer is, is het materiaal wel van bomen afkomstig. Kurk wordt namelijk gemaakt van de schors van de kurkeik. De kurkeik groeit al eeuwenlang rond de Middellandse zee, met als centrum Portugal. Het is een bijzondere boom, want als de boom circa 25 jaar is, is er een schors van kurk op gegroeid van circa 5 cm dik. Deze schors is met weinig moeite, en zonder dat de boom er onder lijdt, te verwijderen.

Van schors naar kurk

Negen jaar later kan dezelfde boom opnieuw “geoogst” worden, waarna de kurk weer aangroeit. Dit proces herhaalt zich keer op keer. De geoogste schors wordt tot korrels vermalen, verhit en geperst tot kurktegels of stroken. Meestal bestaat kurk uit twee lagen, en basis van gemalen kurk waarop aan de zichtzijde een dun “fineerlaagje” van kurk of hout is aangebracht. Dit laatste laagje bepaalt het dessin. Het is dus mogelijk een kurkvloer te plaatsen met de uitstraling van een houten vloer. Kurkvloeren zijn in vele uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Wilt u deze vloer met eigen ogen komen bekijken? Kom dan langs in onze showroom!

Kurkvloer leggen

Kurk is veerkrachtig, het vangt als het ware de klap op. Kurk kan zowel zwevend als gelijmd aangebracht worden op de ondervloer. Omdat het product zo flexibel is, zullen bij gelijmde kurkvloeren ook alle ongelijkheden van de ondervloer zichtbaar worden in het oppervlak van de kurkvloer. Aangezien geen enkele ondervloer volkomen vlak is, is het noodzakelijk deze eerst te egaliseren. Een goed alternatief is de zwevende kurkvloer, waarbij het kurk fabrieksmatig op een hdf kern is verlijmd. Middels een klikverbinding is de vloer vrij eenvoudig te plaatsen.

Voor- en nadelen kurkvloer

Zoals elke vloer heeft ook een kurkvloer diverse voor- en nadelen. Wij zetten deze graag voor u op een rijtje.

Voordelen:

 • Stil
 • Voelt warm aan
 • Minder snel beschadigingen of putten
 • Krimpt en zet nauwelijks uit door temperatuurwisselingen
 • Zelf te plaatsen

Nadelen:

 • Niet schuurbaar
 • Gelijmde vloeren zijn moeilijk te verwijderen

Kurk vloeren in diverse varianten

Wilt u onze kurk vloeren komen bekijken? Of wilt u een kurkvloer kopen? Maak dan een afspraak en kom langs in onze showroom! Als u een afspraak maakt weet u zeker dat één van onze adviseurs tijd heeft voor u. Natuurlijk mag u ook altijd langskomen zonder afspraak.

Meer informatie over kurkvloeren

Veelgestelde vragen Kurkvloer
 • Wat is een kurkvloer?

  De naam kurkvloer zegt het eigenlijk al. Een kurkvloer is een vloer die bestaat uit kurk. Wel zijn er diverse soorten kurkvloeren. Je hebt vloeren die voor 100% uit kurk bestaan en je hebt vloeren waarbij bijvoorbeeld 70% kurk is en 30% PVC en andere producten. Dit verschilt per leverancier en per collectie.

 • Wat kost een kurkvloer?

  Onze kurkvloeren beginnen vanaf €23,95 per m2. Hier spreken we over gerecycled kurk. Dit loopt op tot circa €49,95 per m2.

 • Waarom een kurkvloer?

  Er zitten veel voordelen aan kurkvloeren. Allereerst is het een duurzaam product. Daarnaast is het een natuurlijke geluidsremmer, dus een stil product. Het neemt snel de warmte van de voeten aan en het voelt erg prettig om op te lopen. Het is namelijk niet een heel hard product en veert iets mee.

 • Is een kurkvloer geschikt voor vloerverwarming?

  Een kurkvloer bestaat uit miljoenen luchtcellen en is daardoor van nature isolerend. De vloer voelt warmer aan dan andere vloeren en daardoor ook uitermate geschikt voor de slaapkamer. Want wat is het lekker om uit bed te stappen en niet meteen met uw voeten op de koude vloer te stappen. De isolerende werking werkt ook nog eens uitstekend samen met vloerverwarming. Doordat de kurk hard op elkaar is geperst, voelt u de warmte van de vloerverwarming gewoon.