Lamelvloer renovatie

  • Home
  • /
  • Lamelvloer renovatie

Lamelvloer renovatie

Bent u geïnteresseerd in een lamelvloer renovatie bij u thuis? Of wilt u graag meer informatie weten over wat een lamel vloer is en hoe deze in elkaar zit? Of wat de voordelen ervan zijn ten opzichte van andere vloertypes? Lees dan gerust verder op deze pagina voor meer informatie over een lamel vloer renovatie!

lamelvloer renovatie

Wat is een lamel vloer?

Voor een lamelvloer renovatie is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe een lamel vloer in elkaar zit. Lamel vloeren bestaan uit lamelplanken. Wat deze planken speciaal maakt is dat zij samengesteld zijn uit meerdere delen. Allereerst hebben zij een toplaag, deze kan variëren in dikte. Belangrijk om hierbij te weten is dat hoe dikker de toplaag, hoe vaker deze (indien nodig) geschuurd kan worden om op die wijze de levensduur van de lamel vloer te verlengen. Hieronder zit het voornaamste verschil t.o.v. andere vloersoorten. Andere vloersoorten hebben vaak onder de toplaag een duoplank, deze is opgebouwd uit twee lagen. De lamel vloeren hebben onder de toplaag een onderlaag van kruislings verlijmd multiplex. Dit heeft als gevolg dat de toplaag minder krimpt en/of uitzet.

Voordelen van een lamel vloer renovatie

Zoals eerder vermeld biedt de manier waarop de lamelplanken zijn samengesteld enkele voordelen ten opzichte van andere vloertypes. Naast dat er een kleinere kans is op het krimpen en/of uitzetten van de toplaag zijn er nog meer voordelen van de lamel vloeren. Zo zijn ze bijvoorbeeld ook relatief goedkoop in de aanschaf in vergelijking met massieve houten vloeren. Zo is de toplaag van de lamelplank, waar men op loopt en leeft, gemaakt van duurdere types hout. De laag daaronder is daarentegen gemaakt van goedkopere types hout. Dit scheelt uiteindelijk fors in de aanschaf van een lamelvloer ten opzichte van een massieve eiken vloer. Daarnaast is een lamelvloer geschikt voor vloerverwarming, goedkoper om te leggen of laten leggen en in vele gevallen dus ook zeer duurzaam.

Meer informatie over een lamel vloer renovatie?

Bent u enthousiast geworden, en wilt u ook een lamelvloer renovatie bij u thuis? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.