Laminaat

Onze laminaatvloeren

Laminaatvloeren hebben een kunststof toplaag met een houtprint. Deze vloeren zijn in vele verschillende soorten verkrijgbaar. De voordelen van een laminaatvloer zijn: slijtvast, sterk, hygiënisch, bestand tegen de meeste vlekken, kleurecht en een laminaatvloer is eventueel door handige doe het zelvers makkelijk zelf te leggen. Een laminaat vloer is niet aan te raden voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

Hoofdgroepen laminaat

Laminaat is in twee hoofdgroepen in te delen, namelijk DPL (direct geperst laminaat) en HPL (hogedruk geperst laminaat). De DPL-methode zorgt voor meer ontwerpmogelijkheden en is daardoor de mooiste variant. Bij HPL laminaat is de toplaag dikker, sterker en dus slijtvaster. De totale dikte van het laminaat heeft grote invloed op de stabiliteit van de laminaatvloer. Hierbij is het belangrijk dat er een clickverbinding van 45 graden ontstaat. Bij deze manier van klikken sluiten de delen naadloos aan en zullen de delen in het gebruik niet uit elkaar gaan. Dankzij het 45 graden kliksysteem is het laminaat uitstekend te verhuizen.

Laminaatvloer kopen

Een laminaatvloer is de ideale vloer voor mensen die geen groot onderhoud willen aan de vloer en/of een apart design zoeken. Laminaat heeft ten opzichte van een houten vloer een beperkte levensduur. In de loop van de tijd zal de laminaatvloer op drukbelopen plaatsen slijten. Door de betrekkelijk korte levensduur van laminaat kan een houten vloer uiteindelijk toch voordeliger zijn.

Voordelen laminaatvloer

•  Zelf te plaatsen
•  Goed bestand tegen stoten, krassen, vlekken en daardoor makkelijk te onderhouden. Laminaat is echter niet krasvrij
•  In combinatie met speciale ondervloer toepasbaar in
•  Hygiënisch, antiallergisch
•  Goedkoop
•  Verkleurt niet of nauwelijks
•  In het algemeen door een handige doe-het-zelver goed zelf te plaatsen

Garantie laminaat

Op laminaat wordt vaak extreem lange fabrieksgarantie gegeven, soms wel 30 jaar. Dit klinkt zeer aantrekkelijk maar ook bijna ongeloofwaardig. Een goede laminaatvloer kan tientallen jaren meegaan. De levensduur hangt echter wel sterk af van de mate van gebruik. De fabrieksgarantie dekt enkel productiefouten. Wees u hiervan bewust en laat u goed voorlichten. Een kwalitatief goede vloer gaat langer mee dan een minder kwalitatieve. De verschillen leggen wij u graag uit in onze showroom.

Wilt u onze laminaat vloeren kom bekijken?

Kom gerust langs in onze showroom. Wilt u er zeker van zijn dat één van onze verkoopadviseurs tijd voor u heeft? Maak dan een afspraak door het formulier aan de rechterkant in te vullen en een afspraak te maken.

Ik wil graag laminaatvloeren komen bezichtigen!

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Veelgestelde vragen Laminaat
 • Hoe dik is een laminaatvloer?

  Gemiddeld zijn onze laminaatvloeren 8mm dik, excl. de ondervloer. De ondervloer is afhankelijk van de situatie in de woning.

 • Wat kost een laminaatvloer inclusief leggen?

  Dat verschilt per type laminaat en per situatie. In de meest gunstige gevallen ben je circa €35,95 per m2 kwijt voor de laminaatvloer, ondervloer en het leggen. Dit kan oplopen tot circa €64,95 per m2.

 • Hoe lang gaat een laminaatvloer mee?

  Ook dit is weer afhankelijk van meerdere factoren. Gemiddeld gezien gaat een laminaatvloer 10 tot 15 jaar mee bij normaal gebruik. Bij gezinnen met kinderen en huisdieren zal dit circa 10 jaar zijn, terwijl dit bij een 2-persoonshuishouden zonder huisdieren wellicht wel 20 jaar is.

 • Wat zijn de beste laminaatvloeren?

  Laminaatvloeren zijn onderverdeeld in verschillende gebruiksklasse.

  Klasse 31: Normaal huishoudelijk gebruik. Dit laminaat is geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of zolder. De planken zijn vaak 6 of 7 mm dik.

  Klasse 32: Intensief huishoudelijk en commercieel gebruik. Dit laminaat is geschikt voor bijvoorbeeld een gezinswoning met veel bezoek of huisdieren, hal, keuken, kantoor of winkelruimte. De planken zijn vaak 7 tot 10 mm dik.

  Klasse 33: Intensief commercieel gebruik. Dit laminaat is geschikt voor ruimten die relatief veel belopen worden zoals scholen, druk bezochte winkelruimten of restaurants. De planken hebben vaak een dikte van maar liefst 12 mm.

  Naast de gebruiksklasse heb je ook te maken met een AC waarde. De AC waarde, ook wel slijtagewaarde, geeft de slijtvastheid van de toplaag weer.

  AC4: Bestendig tegen gemiddeld voetverkeer in een woning.

  AC5: Bestendig tegen intensief voetverkeer in ruimten zoals kantoren of winkels.

  AC6: Bestendig tegen zeer intensief voetverkeer in ruimten zoals scholen, druk bezochte winkelruimten of restaurants.