Floorlife laminaat

Ons aanbod in laminaat

Floorlife Laminaat

Laminaat is een vloersoort die zeer veelzijdig in toepassing is. De prints op laminaatplanken zijn tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden.

De laminaat collectie van Floorlife kenmerkt zich onder andere door een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast wordt de collectie voortdurend vernieuwd, zodat deze blijft aansluiten op de actuele trends.

De Floorlife Laminaat planken zijn allen voorzien van trendy decors en uitgerust met sterke klikverbindingen, waarmee de planken snel en eenvoudig gelegd kunnen worden.

Ik wil graag laminaatvloeren komen bezichtigen!

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Veelgestelde vragen Floorlife laminaat
 • Hoe dik is een laminaatvloer?

  Gemiddeld zijn onze laminaatvloeren 8mm dik, excl. de ondervloer. De ondervloer is afhankelijk van de situatie in de woning.

 • Wat kost een laminaatvloer inclusief leggen?

  Dat verschilt per type laminaat en per situatie. In de meest gunstige gevallen ben je circa €35,95 per m2 kwijt voor de laminaatvloer, ondervloer en het leggen. Dit kan oplopen tot circa €64,95 per m2.

 • Hoe lang gaat een laminaatvloer mee?

  Ook dit is weer afhankelijk van meerdere factoren. Gemiddeld gezien gaat een laminaatvloer 10 tot 15 jaar mee bij normaal gebruik. Bij gezinnen met kinderen en huisdieren zal dit circa 10 jaar zijn, terwijl dit bij een 2-persoonshuishouden zonder huisdieren wellicht wel 20 jaar is.

 • Wat zijn de beste laminaatvloeren?

  Laminaatvloeren zijn onderverdeeld in verschillende gebruiksklasse.

  Klasse 31: Normaal huishoudelijk gebruik. Dit laminaat is geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of zolder. De planken zijn vaak 6 of 7 mm dik.

  Klasse 32: Intensief huishoudelijk en commercieel gebruik. Dit laminaat is geschikt voor bijvoorbeeld een gezinswoning met veel bezoek of huisdieren, hal, keuken, kantoor of winkelruimte. De planken zijn vaak 7 tot 10 mm dik.

  Klasse 33: Intensief commercieel gebruik. Dit laminaat is geschikt voor ruimten die relatief veel belopen worden zoals scholen, druk bezochte winkelruimten of restaurants. De planken hebben vaak een dikte van maar liefst 12 mm.

  Naast de gebruiksklasse heb je ook te maken met een AC waarde. De AC waarde, ook wel slijtagewaarde, geeft de slijtvastheid van de toplaag weer.

  AC4: Bestendig tegen gemiddeld voetverkeer in een woning.

  AC5: Bestendig tegen intensief voetverkeer in ruimten zoals kantoren of winkels.

  AC6: Bestendig tegen zeer intensief voetverkeer in ruimten zoals scholen, druk bezochte winkelruimten of restaurants.