Onderhoudsmiddelen

  • Home
  • /
  • Onderhoudsmiddelen

Onderhoudsmiddelen vloeren

Bij Van Manen Parket hebben we een uitgebalanceerde collectie betreft onderhoudsmiddelen. Elke vloer heeft zijn eigen afwerking en voor elke afwerking hoort een apart onderhoudsmiddel. De meeste gelakte, geolied of met een hardwaxolie behandelde vloeren kunnen het best met onze eigen onderhoudslijn verzorgd worden. Ook andere vloeren, zoals PVC vloeren en laminaat vloeren kunnen het beste behandeld worden met een speciaal daarvoor geschikte middel. Andere onderhoudsmiddelen zijn uit ervaring vaak te agressief en kunnen uw (nieuwe) vloer onverhoopt beschadigen.

Schoonmaak

Elke vloer heeft uiteraard zijn eigen advies betreft het schoonmaken. Zo zijn gelakte vloeren, maar ook PVC vloeren en laminaatvloeren het beste schoon te maken met de daarvoor bestemde reinigers. Andere vloeren, zoals met olie en hardwax-olie behandelde vloeren, kunnen echter helemaal niet met deze reinigers schoongemaakt worden. Hiervoor gelden andere schoonmaakproducten, die de vloer naast het schoonmaken ook voeden.

Bescherming

(Hardwax) olie

Om de levensduur van uw parketvloer te verlengen, heeft de vloer ook de nodige bescherming nodig. Bij een vloer die met (hardwax) olie is behandeld, is het cruciaal om naast de goede zeep, ook periodiek een onderhoudsolie aan te brengen. De onderhoudsolie voedt de vloer en zal tevens een nieuwe beschermlaag achterlaten. Voordat er een nieuwe beschermingslaag aangebracht kan worden, dient de vloer eerst intensief te reinigen. Dit kan met de daarvoor bestemde intensiefreiniger (in het geval van olie) of een wax remover (in het geval van een hardwax-olie vloer).

Lak en PVC vloeren

Indien uw vloer gelakt is, is het onderhoud van de vloer veel minder intens dan bij een geoliede vloer. Bij een gelakte houtenvloer is het aanbrengen van een Polish vaak al voldoende. Door een laag Polish aan te brengen blijft de laklaag in optimale conditie en is een goede bescherming gewaarborgd. Hetzelfde geldt voor een PVC vloer. Jaarlijks de Polish laag vervangen wordt aangeraden, voor optimale bescherming.

Laminaat

Net zoals bij een gelakte parketvloer en een PVC vloer, is het onderhoud veel minder intens dan bij een geoliede houten vloer. Droog reinigen is het beste advies om de vloer te beschermen. Indien u wenst de vloer nat te reinigen, dient dit te gebeuren met de  daarvoor bestemde laminaatreiniger. Deze zal, naast het reinigen, een beschermende en antistatische filmlaag achter.

Vlekken

Mochten er, ondanks de juiste bescherming, toch vlekken ontstaan, zijn hier verschillende producten voor.  Zo zijn er specifieke middelen tegen zwarte/looizuurvlekken, vetvlekken en kalkvlekken.

Zo ziet u maar, elke vloer heeft zijn eigen onderhoudsadvies. In onze showroom hebben wij de onderhoudsmiddelen op voorraad. Tevens kunnen wij u advies geven wat het beste past bij uw vloer. Kom daarom langs in de showroom!

Meer informatie over onderhoudsmiddelen