Visgraatvloer PVC

  • Home
  • /
  • Visgraatvloer PVC
Traditionele parketvloer
Avance parketvloer
parketvloer gelegd in visgraat
Rotterdam visgraatvloer
chapel parketvloer
vissengraat vloer vanmanenparket

Visgraatvloer PVC

Heeft u onlangs een woning gekocht of bent u toe aan een nieuwe vloer in uw huis? Het uitzoeken van een vloer voor uw woning of bedrijfspand is niet altijd even makkelijk. Er zijn veel keuzes en welke keuze past nou het best bij uw huis en interieur. Zo kunt u kiezen uit het materiaal van de vloer, maar ook de legging van de vloer. Het is u vast niet ontkomen, maar tegenwoordig is de vissengraatvloer PVC legging weer helemaal in. Wij krijgen daarom ook met regelmaat de aanvraag om een vissengraat vloer te laten leggen. Maar de grote vraag is, hoe leg je een PVC vissengraat vloer?

Hoe leg je een PVC vloer visgraat?

Het leggen van een PVC visgraatvloer is niet zomaar gedaan. Allereerst vergt het aardig wat concentratie en tijd. Maar voordat je kan beginnen met leggen moet de vloer eerst volkomen egaal zijn. Dit betekend dat er geen hoogteverschillen of gaten in mogen zitten. Het egaliseren wordt daarom ook altijd gedaan door vakkundige doormiddel van beton of egalisatiemortel. Nadat de vloer geëgaliseerd is, moeten er nog een aantal voorbereidingen worden gedaan:

  • Laat uw PVC vloer minimaal een dag wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte.
  • Zorg ervoor dat de komende dagen wanneer er gelegd wordt, de temperatuur niet sterk afwijkt.
  • Zorg ervoor dat de ondervloer niet te vochtig is

Wanneer u deze voorbereidingen heeft getroffen gaat het echte werk beginnen, namelijk het leggen van de PVC vloer. Omdat u graag een visgraat motief wilt voor uw vloer, moet u goed van te voren bedenken waar de hartlijn van de graat komt. Dit bepaald namelijk hoe de vloer komt te liggen in de ruimte. Wanneer u de hartlijn hebt bepaalt kan het leggen beginnen. Houdt rekening met de legrichting die op de achterzijde van de strook aangegeven staat. Gebruik de bijbehorende lijm en druk de strook goed aan en verwijder overtollig lijm met een doekje. Wanneer de eerste strook is gelegd, wordt het tijd om met de andere strook een omgekeerde V te maken. Dit doe je door totdat er een moment komt dat je in de stroken moet gaan snijden. Wals de vloer aan en laat vervolgens de baan 20 minuten drogen en neem af en toe even een pauze. Wanneer de 20 minuten voorbij zijn kan u aan de tweede rij beginnen. Om het verschuiven van de 1e rij te voorkomen, is het handig om er wat op te leggen. Doe dit wel voorzichtig! U wilt niet dat de spandraad verplaatst. Dit proces doe  je door totdat je moet gaan snijden in je PVC vloer. Bij het snijden moet u rekening houden met een centimeter welnaad. Pas wel op! Bij het snijden van de PVC vloeren ontstaat meestal gelijkenissen, waardoor de vloer zijn klassieke look verliest. Dit vergt dus behoorlijk wat concentratie. Ook het leggen van de banen naast elkaar is precisie werk. Wals als laatst de hele vloer nog eens aan.

PVC visgraat vloer laten leggen

Zoals u leest is het leggen van een visgraatvloer van PVC niet zomaar gedaan. Het vergt concentratie, pricisie werk en vakkennis. Vloeren met visgraat kunnen, in tegenstelling tot de meeste PVC-vloeren, niet als klik-PVC worden gelegd. De klikverbinding met click-PVC aan de uiteinden en de lange zijden is namelijk anders, en dat betekent dat een visgraatmotief geen mooi resultaat zal geven. Het plaatsen van dit type PVC-vloer is doorgaans lastiger dan bij de meeste vloeren. Het wordt daarom ook altijd aangeraden om dit te laten uitbesteden. Naast een PVC vloer kunt u er ook voor kiezen om een visgraat patroon met uw houten vloer te laten leggen. Heeft u vragen omtrent de legging van een PVC visgraat vloer of wilt u een offerte aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze collega’s bij Van Manen Parket helpen u graag verder.