Geluid

geluidsreducerende ondervloer redupax

Geluidsisolatie vloeren

Iedereen wil graag een mooie nieuwe vloer. Dit kan een fraaie planken vloer zijn, maar ook een mooie parketvloer of een praktische laminaat- of PVC vloer. Dit allemaal zonder het hinderlijke geluid van voetstappen. Wij hebben hiervoor verschillende mogelijkheden om dit te ondervangen, o.a. door middel van geluidsreducerende ondervloeren. Deze voldoen aan alle normen en zijn vaak door TNO getest en goedgekeurd door de NSG (Nederlandse Stichting Geluidhinder). Deze geluiddempende ondervloeren zorgen ervoor dat het contactgeluid met een bepaald aantal decibel (dB) gereduceerd wordt, zodat u en uw onderburen ongestoord kunnen leven. Vaak worden er in appartementen, door de Vereniging van Eigenaren of door de verhuurder, eisen gesteld met betrekking tot geluidreductie.
De ondervloeren kunnen dan ook met een certificaat geleverd worden, zodat u te allen tijde kunt aantonen dat u voldoet aan de eisen.

Soorten geluidslast

Er zijn 2 soorten geluidslast te onderkennen:

  1. Het geluid dat doordringt in de ruimte eronder of ernaast, het zogenaamde ” contactgeluid “. Dit veroorzaakt de meeste klachten.
  2. Daarnaast is er het ” akoestische geluid ” hetgeen vooral hinderlijk is in de ruimte zelf.

Het eerst benoemde geluidslast is dus goed aan te pakken met een speciale geluidsreducerende ondervloer ondervloer.

Soorten ondervloeren

Veel ondervloeren zijn slechts bedoeld om de ondergrond te egaliseren. Deze zijn prima voor bijvoorbeeld tapijt. Deze zijn echter niet geschikt om een geluiddempend effect te verkrijgen. Bij een andere vloerbedekking zal je dus moeten kijken of je ondervloer geluiddempend is.

Bij Van Manen Parket hebben wij verschillende soorten ondervloer op voorraad, geschikt voor nagenoeg alle soorten vloeren.

Onze ondervloeren reduceren niet alleen afdoende contact- en akoestisch geluid, maar geven in het algemeen ook een goede warmte- en koude-isolatie. Bovendien zorgen deze vloeren voor een strak en egaal oppervlak, waarbij kleine oneffenheden in de ondervloer opgevangen worden.

Geluidsisolatie en vloerverwarming

Maar, tegenwoordig worden er veelal nieuwe appartement opgeleverd met zowel vloerverwarming als waar de eis is om met een geluidsreducerende ondervloer ondervloer te werken. Ook op deze nieuwe trend zijn we voorbereid! Een geselecteerd aantal vloeren en ondervloeren zijn geschikt voor de combinatie geluidreductie/vloerverwarming. Mocht u hier meer informatie over willen, schroom  dan niet en kom langs in de showroom of neem contact met ons op!

Meer informatie over geluidsreductie