Woning te Arnhem

  • Home
  • /
  • Woning te Arnhem

Visgraat parketvloer aanheling en renovatie te Arnhem

Situatie:

Stelt u zich eens voor: een statig herenhuis in, maar de visgraat parketvloer compleet verwaarloosd. De vloer zit vol met vlekken en ziet er eigenlijk niet meer uit. Deze gaat u niet slopen, maar laat u natuurlijk renoveren. Dat is wat er hier ook is gebeurd. Naast het renoveren van de vloer, heeft de woning ook een uitbouw gekregen. In de uitbouw is gekozen voor een gietvloer, waarna de keuken ook naar de uitbouw verplaatst wordt. Dit alles om meer ruimte te creëren. Hierdoor ontbrak de parket vloer in de keuken. De wens van de klant was om deze traditionele parketvloer door te leggen in de woonkamer en in de voormalige keuken.

Wat is er gebeurd?

In de woonkamer is de bestaande visgraat parketvloer uitgetand – dit houdt in dat er stukjes verwijderd worden, om daarna nieuwe plankjes te plaatsen. Hierdoor kan de vloer door gelegd worden en zal er na afloop geen verschil in plankjes ontstaan. In de voormalige keuken is het cruciaal dat de vloer op dezelfde hoogte gelegd wordt, om zo te voorkomen dat er hoogteverschillen zichtbaar zijn. Dit is gedaan door het gebruik van spaanplaat broodjes. Rondom is er een nieuwe band en bies aangebracht. Deze is pas gezaagd tegen de bestaande plint, om zo een mooie en strakke afwerking te krijgen.

Op dit moment ligt er in de gehele woonkamer nu dezelfde vloer, maar is de vloer nog niet behandeld. Om de kleurverschillen minimaal te houden en de glad te maken, is de hele vloer kaal geschuurd. Hierna zijn de gaatjes gestopt en is het geheel afgewerkt met de Monocoat Cornsilk kleurolie. Door het gebruik van twee componenten is de vloer al na 24 uur beloopbaar!

Extra werk

Tussen de uitbouw en de voormalige keuken was het hoogteverschil zo groot, dat er is besloten om een aantal treden te maken. De aannemer, die ook de uitbouw verzorgde, heeft een trapconstructie gemaakt. Door deze constructie was het mogelijk om dezelfde planken ook te plaatsen op de trap, om één geheel te creëren!

Bent u geïnteresseerd wat wij voor u kunnen betekenen? Kom dan langs bij ons in de showroom. Met een afspraak weet u zeker dat onze adviseurs tijd voor u hebben! Natuurlijk mag u ook zonder afspraak komen!